Straatweg 66 |
1868
home,page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-1868,page-child,parent-pageid-13329,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-6.1,wpb-js-composer js-comp-ver-5.1,vc_responsive

Welkom

Aan de Straatweg 66 te Breukelen staat een groot kantoorpand direct naast de historische buitenplaats Vreedenoord. De eigenaar van het kantoorpand, Groot-Amsterdam BV, wil het terrein, in overleg met de gemeente Stichtse Vecht, herontwikkelen van een kantoorfunctie naar wonen. Bij de herontwikkeling behoort het betrekken en het vanaf het zuiden zichtbaar maken van de buitenplaats Vreedenoord en het aanleggen van een watergang als zijtak van de Vecht

 

 

 

Opzet van het plan

Het voorliggend ontwerp is op te delen in drie “gebieden”: het gebied aan en rond de Vecht, het middengebied en de ontwikkeling aan de Straatweg. Het verbindende element in het ontwerp is het water, zoals op meerdere herontwikkelingslocaties aan de Vecht.
Het water speelt in de relatie met de buitenplaats Vreedenoord een belangrijke rol. Ten eerste wordt de oorspronkelijke opzet van de buitenplaats Vreedenoord hersteld met de bouw van het koetshuis op de oorspronkelijke plek. Het nieuw te bouwen koetshuis krijgt ook dezelfde afmetingen en uitstraling. Ten tweede wordt de tuin aan de Vecht tussen Vreedenoord en het nieuw aan te leggen water opnieuw ingericht, waardoor de zichtlijn naar Vreedenoord vanaf de Vecht wordt hersteld.
In de nieuwe ontwikkeling is bij de opzet van de woningen aan de Vecht hiermee rekening gehouden. In het ontwerp komt er aan de Vecht een groot hoofdhuis op een ruime groene voet met twee ondergeschikte bijgebouwen in Vechtse stiji en traditie.
Het middengebied is een overgangszone tussen de woningen aan de Vecht en de Straatweg. Hier is een aantal ruime woningen gepland die voor een deel direct ontsloten worden door de bestaande weg Insulinde en voor het andere deel door de aan te leggen ontsluiting langs Vreedenoord. Ook deze woningen zullen qua vormgeving en uitstraling in de Vechtse traditie ontworpen worden. Het derde deel omvat een appartementengebouw van 3 lagen en een parkeerkelder dat met zijn “achterkant” aan een plein ligt als beeindiging van de watergang en met de “voorkant” aan de Straatweg.

 

Aantal woningen

 Het plan voorziet in de ontwikkeling van een koetshuis (waarvan de functie op dit moment nog niet is bekend) 15 grondgebondenwoningen en een appartementengebouw met 14 appartementen waarvan 9 in de sociale sector (30%). De grondgebonden woningen zullen variëren van 1 tot 2 lagen met kap en 6 pakhuiswoningen van mogelijk 3 lagen. Het appartement gebouw krijgt  3 lagen met mogelijk een kap.

Met de herontwikkeling van de locatie wordt 5.713 m2 kantooroppervlak uit de markt onttrokken. Dit wordt als een positieve ontwikkeling gezien en daarmee passend in het beleid van de gemeente en provincie.

 

Vul onderstaand formulier in om uzelf in te schrijven op onze nieuwsbrief.

bridgewplk